Урядові реформи завдадуть шкоди сільському господарству – Симоненко

  Під час прес-конференції Компартії України лідер даної політичної сили Петро Симоненко заявив, що реформи, які проводить нове керівництво України, згодом принесуть аграріям величезних втрат.

 Як він зазначив, в останні кілька місяців підприємства згортають свою роботу, західний капітал залишає країну, а частина українського бізнесу перестає платити податки.

 «Проблеми економіки загострили відносини з Росією і внесли перспективу втрати російського ринку. Малий і середній бізнес, який працював на імпортній сировині, через зростання курсу долара втратив конкурентоспроможність і також почав згортати активність. Таке ж жалюгідний становище в сільському господарстві, де за валюту купують насіння і гербіциди. ПММ при підвищених цінах стали для фермерів просто недоступними. Все це обернеться для сільського господарства катастрофічними втратами – до 40%», – сказав політик.

 За словами Петра Симоненка, судячи з пропозицій нового уряду, очевидно, що економічні проблеми планується вирішувати жорсткими заходами економії.

Related Post

 «Уряд Яценюка своїм єдиним пріоритетом бачить отримання кредитів від міжнародних фінансових структур. Замість того, щоб реалізовувати кардинальні реформи і створювати умови для економічного зростання, Кабінет Міністрів прагне набрати якомога більше західних кредитів. Тому він без заперечень погоджується на всі умови транснаціональних фінансових структур. Це – порочна стратегія, безпосередньо загрожує економічною катастрофою», – сказав він.

 Лідер комуністів висловив переконання, що заходи економії, які вживає уряд, ніяким чином не зачіпають олігархів, а повністю лягають на плечі простих робітників.

 «Для них приготоване 50% зростання тарифів на енергоносії, заморожування зарплат і пенсій, зняття всіх надбавок за вислугу років та інші драконівські заходи. Всі до однієї пропозиції Кабміну А. Яценюка реально показуть, в чиїх інтересах працює влада в країні. У парламент за два місяці не надійшло жодного законопроекту, щоб змусити багатих заплатити за кризу, до якої країну привів олігархічний режим», – констатував він.

  За матеріалами: golos.ua

Leave a Comment