fbpx
Політика

Урядові реформи завдадуть шкоди сільському господарству – Симоненко

  Під час прес-конференції Компартії України лідер даної політичної сили Петро Симоненко заявив, що реформи, які проводить нове керівництво України, згодом принесуть аграріям величезних втрат.

 Як він зазначив, в останні кілька місяців підприємства згортають свою роботу, західний капітал залишає країну, а частина українського бізнесу перестає платити податки.

 «Проблеми економіки загострили відносини з Росією і внесли перспективу втрати російського ринку. Малий і середній бізнес, який працював на імпортній сировині, через зростання курсу долара втратив конкурентоспроможність і також почав згортати активність. Таке ж жалюгідний становище в сільському господарстві, де за валюту купують насіння і гербіциди. ПММ при підвищених цінах стали для фермерів просто недоступними. Все це обернеться для сільського господарства катастрофічними втратами – до 40%», – сказав політик.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 За словами Петра Симоненка, судячи з пропозицій нового уряду, очевидно, що економічні проблеми планується вирішувати жорсткими заходами економії.

 «Уряд Яценюка своїм єдиним пріоритетом бачить отримання кредитів від міжнародних фінансових структур. Замість того, щоб реалізовувати кардинальні реформи і створювати умови для економічного зростання, Кабінет Міністрів прагне набрати якомога більше західних кредитів. Тому він без заперечень погоджується на всі умови транснаціональних фінансових структур. Це – порочна стратегія, безпосередньо загрожує економічною катастрофою», – сказав він.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 Лідер комуністів висловив переконання, що заходи економії, які вживає уряд, ніяким чином не зачіпають олігархів, а повністю лягають на плечі простих робітників.

 «Для них приготоване 50% зростання тарифів на енергоносії, заморожування зарплат і пенсій, зняття всіх надбавок за вислугу років та інші драконівські заходи. Всі до однієї пропозиції Кабміну А. Яценюка реально показуть, в чиїх інтересах працює влада в країні. У парламент за два місяці не надійшло жодного законопроекту, щоб змусити багатих заплатити за кризу, до якої країну привів олігархічний режим», – констатував він.

  За матеріалами: golos.ua

Читайте також: