fbpx
Право

Мін’юст України заборонить КПУ і «Партію регіонів»?

Міністерство юстиції України не збирається зупинятися після винесення судового рішення за позовом про заборону політичних партій «Русский блок» і «Русское единство». Зокрема, в Мін’юсті планують визначитися з судовими позовами про заборону й інших політичних партій. Про такі наміри відомства розповіла Ганна Онищенко, заступник міністра юстиції України.

У заступника голови Мін’юсту поцікавилися, чи буде відомство подавати судові позови щодо заборони Комуністичної партії України і «Партії регіонів».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Ми подивимося на практику, яку сформують в суді», – заявила Ганна Онищенко.

Нагадаємо, що в середу окружний адміністративний суд Києва оголосив перерву у справі про заборону політичних партій «Русский блок» і «Русское единство». Окружний адміністративний суд збереться вже в четвер, 24 квітня.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Варто відзначити, що раніше представники ВО «Свобода» повідомили, що звернулися до Міністерства юстиції України з пропозицією заборони Комуністичної партії. Крім того, зараз у Верховній Раді України зареєстровано кілька законопроектів, якими пропонується заборонити КПУ і «Партію регіонів».

Читайте також: