fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Юлія Тимошенко підготувала “протокол про взаєморозуміння” з донецькими мітингувальниками

Лідер політичної партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко підготувала «протокол про взаєморозуміння», який вже був відданий на розгляд людям, блокуючим Донецьку облраду. Про це політик повідомила представникам ЗМІ на прес-конференції.

Згідно з протоколом, партія «Батьківщина» через фракцію у Верховній Раді України зобов’язується провести децентралізацію влади, ліквідацію районних та обласних рад і передачу їх функцій виконкомам. Партія також обіцяє внести до парламенту і проголосувати за закон про амністію всіх мирних мітингувальників. У протоколі зазначається, що в разі підписання документа, друга сторона зобов’язується звільнити будівлю обласної ради та негайно здати зброю.

За словами Юлії Тимошенко, даний документ вже був переданий мітингувальникам в Донецьку, і сьогодні ввечері, 22 квітня, «з даного приводу будуть проводити дискусію».

 Політик уточнила, що проводить переговори з представниками так званої «Донецької народної республіки». При цьому Юлія Тимошенко заявила, що федералізація української держави неприпустима.

Читайте також: