fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Суд заарештував командира роти «Беркута»

Увечері 22 квітня стало відомо про те, що Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу Дмитру Садівникову – командиру роти спецпідрозділу МВС України "Беркут". Повідомляється, що запобіжний захід було змінено з домашнього арешту на утримання під вартою.

Командиру роти спецпідрозділу «Беркут» інкримінують організацію розстрілу активістів на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого. У ЗМІ наводиться заява судді Віктора Глиняного: «Скаргу прокурора задовольнити. Застосувати запобіжний захід Садовникову у вигляді утримання під вартою до 1 червня».

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 Нагадаємо, що Генеральна прокуратура України займається розслідуванням подій, що відбулися в столиці України в період з 18 до 20 лютого 2014 року. Повідомлялося, що в справі про масовий розстріл мітингувальників на «Євромайдані» фігурують і співробітники спецпідрозділу «Беркут».

Також відзначимо, що події, що відбулися в лютому в Києві, трактуються неоднозначно. Російським ЗМІ екс-глава МВС України Віталій Захарченко, а також колишній керівник СБУ Олександр Якименко висловили свою точку зору щодо подій, що відбулися в Києві наприкінці лютого.

Читайте також: