fbpx
Новини світу

У Польщі та Естонії можуть розмістити американські сухопутні війська

Як повідомляють західні ЗМІ, в даний час Пентагон розглядає можливість розміщення своїх сухопутних військ в Естонії та Польщі. Мета – заспокоїти східноєвропейських союзників НАТО, які стурбовані агресією з боку Російської Федерації щодо України.

 Передбачається, що навчання за участю сухопутних військ проводитимуться в рамках більш широкого перегляду позицій американських військ у Європі, проведеного Пентагоном в пошуках способів протистояння Росії, яка раніше окупувала український Крим і розмістила на кордоні з Україною близько 40 тисяч своїх військовослужбовців.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Наскільки відомо, всього в Естонію та Польщу буде спрямовано близько 100-150 військовослужбовців, а самі навчання, в яких вони будуть задіяні, триватимуть кілька тижнів.

 При цьому слід нагадати, що раніше про розміщення американських сухопутних військ у Польщі говорив міністр закордонних справ Польщі Томаш Семоняк.

Читайте також: