fbpx
Окупація Криму

Джемільову закрили в’їзд до Криму

 Як повідомила прес-секретар Междлісу Лейла Муслімова, лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемільову закритий в’їзд до Криму до 2019 року. Відповідною інформацією вона поділилася через свою сторінку в Facebook.

За її словами, на кордоні України з Кримом Мустафі Джемільову був вручений акт повідомлення про заборону в’їзду до Росії.

«Рано вранці, 22 квітня 2014 року, лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв спільно із заступником глави Меджлісу Асланом Омер Киримли виїхали з Криму до Києва. При перетині адміністративно-територіальної кордону Криму з Україною, Мустафі Джемільову вручили "Акт повідомлення про заборону в’їзду в Російську Федерацію"», – написала Лейла Муслімова.

Як вона зазначила, в акті йдеться про те, що Мустафі Джемільову закритий в’їзд на територію РФ на підставі п.1. ст. 27 Федерального закону «Про порядок виїзду з Російської Федерації та в’їзду в Російську Федерацію» строком на 5 років до 19 квітня 2019 року.

Сам же Джемільов сказав наступне: «вручення «рішення» – це не що інше, як показник того, з якою «цивілізованою» державою ми маємо справу».

При цьому він також заявив, що, незважаючи на заяву, все одно має намір приїхати до Криму.

Читайте також: