fbpx
Окупація Криму

Тисячі кримських татар готові зустрічати Мустафу Джемільова, – Рефат Чубаров

Ми повідомляли про те, що лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемільову закритий в’їзд до Криму до 2019 року. Така інформація з’явилася сьогодні, 22 квітня, з посиланням на прес-секретаря Междлісу Лейлу Муслімову. За її словами, на кордоні України з Кримом Мустафі Джемільову був вручений акт повідомлення про заборону в’їзду до Росії.

Пізніше, знову з посиланням на Лейлу Муслімову, з’явилася думка глави Меджлісу Рефата Чубарова щодо ситуації із забороною на в’їзд до Криму Мустафі Джемільову. «На запитання журналістів: "Які заходи буде вживати Меджліс, якщо Мустафу Джемільова не пустять до Криму", глава Меджлісу Рефат Чубаров 22 квітня 2014 року на прес-конференції відповів: "Тисячі кримських татар вже сьогодні кажуть, що готові і поїдуть на своїх машинах зустрічати Мустафу Джемілєва», – наводить слова Лейли Муслімової УНН.

Влітку 1991 року відбулися збори представницького органу кримських татар – Курултаю кримськотатарського народу. Був обраний Меджліс кримськотатарського народу, головою якого став Мустафа Джемільов. На цій посаді Джемільов перебував до листопада 2013 року.

Читайте також: