fbpx
Політика

Сенат США закликали посилити санкції щодо Росії

Прийшов час посилити санкції проти енергокомпаній РФ, "вдарити" по великих банках, заявляють у американському Сенаті.

Члени комітету з міжнародних справ Сенату США закликали посилити санкції щодо Росії.

"Я думаю, зараз саме час посилити санкції,  щодо російських нафтохімічних компаній та російських банків", – заявив сенатор-демократ Кріс Мерфі.

"Так, при посиленні санкцій Європа економічно постраждає. Але настав і для них час виступити вперед", – підкреслив законодавець, якого цитує радіостанція "Голос Америки".

Сенатор-республіканець Боб Коркер, зі свого боку, заявив, що доти, доки Росія "не почне відвід 40 тис. своїх військовослужбовців від кордону з Україною, присутність яких лякає жителів України, ми повинні ввести санкції проти деяких компаній енергетичного сектора Росії та інших".

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

"Я вважаю, ми повинні вдарити по великих банках", – зазначив він.

Президент Барак Обама раніше заявляв, що адміністрація США готова до подальших дій проти Росії у разі провалу дипломатичних зусиль.

Міністр оборони США Чак Хейгл минулого тижня повідомив, що в США шукають способи запевнити своїх союзників по НАТО в колективній обороні.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Раніше прес-секретар Пентагону говорив, що США розглядають ряд додаткових заходів щодо зміцнення повітряної, морської та наземної боєготовності Європи. США розглядають варіант відправки 150 військовослужбовців для проведення наземних військових навчань в Польщі та Естонії, які триватимуть близько двох тижнів і будуть поновлюватися періодично, можливо, і на території інших країн-членів НАТО, йдеться в повідомленні.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: