fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Київських пенсіонерів шахраї “розводять” на ліки по 30 тисяч

Українські правоохоронні органи повідомляють, що в Києві активізувалися шахраї – медичні аферисти, які розводять пенсіонерів на останні гроші.

Так, мешканка Шевченківського району пенсіонерка мало не попалася на вудку неіснуючої клініки, представники якої подзвонили їй і запропонували безкоштовно зробити аналіз. «лжелікар» навіть люб’язно запропонувала самій приїхати за аналізом, а через пару днів пенсіонерці подзвонили і повідомили жахливу новину – показники дуже погані і її через деякий час розіб’є параліч.

По телефону також сказали, що операцію літня жінка не переживе і допоможе їй тільки «чудо-препарат», який можна купити у них за 30 тисяч гривень. Налякана жінка хотіла віддати останні гроші, але, на щастя, у ситуацію втрутилася внучка.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

«Я зателефонувала в клініку і попросила сказати адресу. Мене направили на Клименка, 39/8, але це виявився житловий будинок. В інтернеті клініки з такою назвою в столиці теж немає. Я зажадала сказати номер ліцензії медустанови, уточнити діагноз бабусі, але відповідати на питання відмовлялися – повісили трубку. Вирішили писати заяву в міліцію», – розповіла дівчина.

В іншому випадку «медпредставник» діяв по-іншому – він підсаджувався на лавку до стареньких і пропонував безкоштовно спробувати ліки від болю в серці. Відсутність таких ліків в держреєстрі лжефармаколог пояснював тим, що вони призначені тільки «для вищих кіл».

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Звістка про чудодійний препарат поширювалася миттєво і пенсіонери готові були платити півтори тисячі гривень за пачку таблеток. Правда, продати багато не вдалося – знову втрутилися родичі.

У зв’язку з випадками обману, прес-секретар Солом’янського району Ірина Біба просить всіх громадян ходити тільки до офіційних лікарів, цікавитися ліцензією приватних фірм і не довіряти лікуванню по телефону.

За словами відомого правозахисника Едуарда Багірова, шахраї зараз стали більш агресивними, вони самі дзвонять і нав’язують послуги довірливим людям похилого віку.

Читайте також: