fbpx
Новини світу

Німеччина закликала Китай посприяти врегулюванню української кризи

 У Німеччині вважають, що Китай повинен посприяти у врегулюванні української кризи. Зокрема, з відповідними словами до Китаю звернувся міністр економіки Німеччини Зігмар Габріель.

Як зазначив чиновник, Китай повинен скористатися своїми налагодженими контактами з Москвою для сприяння у врегулюванні даного питання. За словами Габріеля Зигмара, він планує торкнутися цього питання на майбутніх переговорах з прем’єром держради Китаю Лі Кецяном.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Він підкреслив, що Китай повинен пам’ятати про свою  відповідальність на світовій арені і приймати участь у вирішенні подібних конфліктів.

Міністр звернув увагу на те, що останнім часом Китай і Росія демонструють поліпшення двосторонніх відносин, тому він і висловив надію на те, що Китай скористається цим, щоб нагадати Москві про необхідність поваги міжнародних норм права і недоторканності кордонів.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Слід нагадати, що раніше Китай підтримав позицію Росії в багатьох міжнародних конфліктах, проте в ситуації з агресією щодо України, Пекін зайняв позицію невтручання.

Читайте також: