fbpx
Право

Мобілізовані військовослужбовці отримуватимуть від держави підвищену зарплату

Військовослужбовці, які в даний момент проходять службу за призовом з мобілізації, можуть розраховувати на таке ж грошове забезпечення, яке отримують особи, які проходять службу за контрактом. Сьогодні, 22 квітня, відповідну постанову Кабінету міністрів України підписав глава українського уряду Арсеній Яценюк.

 «З 18 березня 2014 року військовослужбовці, які потрапили на військову службу за призовом з мобілізації, від держави отримуватимуть допомогу в порядку і розмірах, що встановлений для осіб, які проходять військову службу за контрактом», – свідчить розпорядження українського прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

 Як повідомлялося раніше, заступник міністра оборони Петро Мехед говорив про те, що українські військовослужбовці, які потрапили під часткову мобілізацію, від держави отримуватимуть по 2000 гривень. За словами Мехеда, під часткову мобілізацію потрапили не тільки рядові, а й представники командної ланки. З цієї причини розмір грошової допомоги для кожного військовослужбовця може відрізнятися. Все залежить від звання і посади військового.

Читайте також: