fbpx
Новини світу

Янукович, Захарченко і Якименко підозрюються в створенні терористичної організації, – ГПУ

Відсторонений від влади президент України Віктор Янукович, а також колишній керівник СБУ Олександр Якименко та екс-глава МВС Віталій Захарченко підозрюються в створенні терористичної організації.

У п’ятницю, 17 квітня, в українських ЗМІ з’явилася заява Генеральної прокуратури України, в якій сказано, що відомством розслідується кримінальне провадження щодо колишніх високопосадовців за ч. 3 ст. 258 КК України – терористичний акт, що призвів до загибелі людей. Виконуючий обов’язки керівника прес-служби ГПУ Василь Зоря, слова якого наводить «Інтерфакс-Україна», повідомив наступне: «Зокрема, встановлено, що Віктор Янукович, Олександр Якименко та Віталій Захарченко за попередньою змовою створили терористичну організацію, діяльність якої призвела до масової загибелі людей 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві, а також залучили до її складу військовослужбовців СБУ та Внутрішніх військ МВС України».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Також повідомляється, що в даний момент тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин справи.

Нагадаємо, що наприкінці лютого в.о. генпрокурора Олег Махніцький заявив про те, що екс-президент України Янукович, а також колишній глава Міністерства внутрішніх справ Віталій Захарченко оголошені в міжнародний розшук.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Раніше повідомлялося, що Віктор Янукович та Віталій Захарченко підозрюються у скоєнні злочинів, передбачених ст. 365 КК України – перевищення влади або службових повноважень, а також ст. 115 ККУ України – умисне вбивство.

Читайте також: