fbpx
Політика

У МЗС України стурбовані зверненням Придністров’я до РФ про визнання незалежності

У міністерстві закордонних справ України прокоментували звернення влади Придністров’я до посередника в питанні «придністровського врегулювання», – Російської Федерації. Зокрема, раніше Верховна Рада невизнаної республіки попросила Кремль визнати незалежність Придністров’я. У МЗС України зазначили, що таке звернення викликає «глибоке занепокоєння». Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

У своєму зверненні влада Придністров’я послалися на результати невизнаного референдуму, який був організований у вересні 2006 року. Посилаючись на результати референдуму, в Тирасполі ставлять під питання територіальну цілісність Молдови. Крім того, в Тирасполі сумніваються і в мирному врегулюванні придністровського конфлікту.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Україна впродовж тривалого часу висловлює позицію, солідарну з іншими учасниками переговорного процесу», – заявили в МЗС України.

Повідомляється, що позиція Києва полягає в необхідності використання мирних способів для політичного врегулювання конфлікту. Крім того, в МЗС України нагадали про збереження територіальної цілісності і суверенітету Молдови. Одночасно з цим, впевнені в МЗС України, в Молдові повинні надати Придністровському регіону «особливий гарантований статус» у складі держави.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«Така позиція знайшла одностайну підтримку у всіх країн – членів ОБСЄ у заяві, яку було прийнято після засідання міністрів закордонних справ ОБСЄ», – додали в МЗС України.

Читайте також: