fbpx
Політика

«Батьківщина»: У Женеві РФ зізналася, що вторглася в Україну

Підписавши заяву в Женеві, Російська Федерація визнала той факт, що контролює бойовиків і сепаратистів на території України. Таку думку під час сьогоднішнього брифінгу у Верховній Раді України висловив голова фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв. Слова нардепа передає «Українська правда».

«Лавров в Женеві, а Путін в Росії визнали те, що так, вони відправляли свої війська на територію суверенної держави Україна», – заявив Соболєв.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Лідер фракції «Батьківщина» зазначив, що Російська Федерація є гарантом щодо України. Таке становище Росії по Україні закріплено в Будапештському меморандумі.

Як підкреслив Сергій Соболєв, Російська Федерація фактично «закликала своїх представників звільнити телевежі і будівлі».

Раніше Соболєв сказав, що в США повинні прийняти рішення щодо надання військової допомоги Україні.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Україна може отримати не тільки технічну допомогу, яка стосуватиметься забезпечення паливно -мастильними матеріалами, а й отримає захист наших рубежів, а саме космічні засоби зв’язку і попередження агресора», – заявив депутат.

Читайте також: