Тимошенко: «Я звертаюся до Конгресу США з проханням вжити всі можливі кроки для підтримки України»

Тимошенко звернулася до Конгресу США з проханням про захист суверенітету України.

 Екс-прем’єр, кандидат на пост президента України Юлія Тимошенко звернулася до Конгресу Сполучених Штатів Америки з проханням вжити всі можливі кроки для підтримки України, захисту її суверенітету і територіальної цілісності.

  Відповідне звернення оприлюднено на офіційному сайті Тимошенко.

  "Я звертаюся до членів Конгресу США з проханням вжити всі можливі кроки для підтримки України, захисту її суверенітету і територіальної цілісності… Очевидно, що агресія з боку Росії містить не тільки економічний і політичний, але і військовий компонент. Тому Україні потрібна всебічна допомога. Зокрема, це стосується і військово-технічної допомоги, яка, на мою думку, повинна була б включати протиповітряне і протитанкове спорядження і допомогу в навчанні військового персоналу нашої держави… Якщо дозволити розчленування України і не дати переконливу відповідь на агресію, яка підриває систему міжнародного права, це стане каталізатором руйнування регіональної та міжнародної безпеки. Часу на зволікання у нас немає. Кожна година може стати фатальною для самого існування суверенної і вільної України. Я закликаю Вас діяти", – йдеться у зверненні.

Related Post

  Тимошенко також зазначила, що повністю підтримує рекомендації, які містяться в доповіді генерала Уеслі Кларка і доктора Філіпа Кербера про невідкладні зміни, необхідні для швидкого надання США військової допомоги для захисту України. Крім того, Тимошенко зазначила, що вітає підсумковий документ Женевської зустрічі представників України, США, ЄС і Росії як перший крок у правильному напрямку. "Але хочу зазначити, що найголовнішою є його негайна реалізація та верифікація. У разі, якщо Росія не почне в найближчі 2-3 дні виконувати його положення і не здійснить кроки щодо деескалації та припинення агресії, я закликаю керівництво США разом з ЄС посилити санкції і вжити заходів для збільшення допомоги нашій державі", – зазначила вона.

  За матеріалами: УНІАН

Leave a Comment