fbpx
Політика

Росія повинна довести щирість своїх намірів – Андрій Дещиця

 Прийнята в Женеві заява буде тестом на відданість сторін питанню деескалації та стабілізації ситуації у Східній Україні – Дещиця.

  Виконуючий обов’язки міністра закордонних справ України Андрій Дещиця вважає, що ухвалена в Женеві заява буде тестом на відданість сторін питанню деескалації та стабілізації ситуації у східній Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Дещиця сказав під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

"Заява, яку було прийнято, – це своєрідний тест на те, чи будуть всі сторони, які її прийняли, віддані питанню деескалації та стабілізації ситуації в східній Україні", – сказав він.

Дещиця вважає, що Росія, яка також взяла цю заяву і буде приймати участь через своїх представників в ОБСЄ в посередництві під час звільнення будівель і передачі озброєння, яке знаходиться в руках збройних формувань, долучиться до процесу деескалації. "Якщо в Росії ці наміри щирі, і Росія відповідальна не тільки перед Україною, але і світовим співтовариством, то вона повинна це довести", – сказав Дещиця.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: