fbpx
Політика

Рада не підтримала звільнення Пашинського і Сенченка з АП – Бригинець

  Як повідомив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, парламент не підтримав його пропозицію в.о. президента України Олександру Турчинову звільнити з посади в.о. голови Адміністрації президента Пашинського та в.о. заступника голови Адміністрації президента Сенченка у зв’язку з тим, що вони не відмовилися від своїх депутатських мандатів і зараз займають дві посади.

За його словами, на підтримку цієї ініціативи проголосувало лише 56 осіб. Як зазначив Олександр Бригинець, фракції КПУ і «Свобода» не голосували повним складом.

«Я вдячний своїм колегам за принциповість, незважаючи на те, про кого йдеться – Про нашого партійця або про політичного опонента. Однак, на жаль, в цілому парламент не підтримав законність», – написав він у Facebook.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Водночас, у зв’язку з тим, що відповідний запит не набрав голосів, Олександр Бригинець вирішив публічно звернутися до Олександра Турчинова, вказавши на те, що суміщення посад депутата і чиновника суперечить законам України, а також висловивши впевненість у тому, що Пашинський і Сенченко не встигають виконувати покладену на них роботу.

«Звертаю Вашу увагу на те, що в Адміністрації президента вже кілька тижнів знаходяться подання на голів районів міста Києва, які були консолідовано визначені представниками київської громади, позитивно сприйняті головою КМДА В. Бондаренком, представлені в Кабінет міністрів України та затверджені ним, але досі не передані Вам на підпис і не підписані Вами. Тому київська районна влада в 6 районах залишається під контролем призначенців Януковича», – йдеться в його зверненні до Турчинова.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Саме тому Олександр Бригинець пропонує звільнити Пашинського і Сенченка і взяти на їх місце людей, які не поєднують дві посади.

Читайте також: