Пан Гі Мун привітав женевські домовленості

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун привітав підсумки минулого в Женеві першого раунду переговорів з подолання кризи в Україні. Про це повідомила прес-служба глави ООН.

"Глава ООН натхнений тим, що сторони зуміли домовитися про цілий ряд невідкладних конкретних кроків, спрямованих на деескалацію ситуації та пошук мирного виходу з кризи", – наголошується в повідомленні Організації Об’єднаних Націй. Водночас Пан Гі Мун зазначив, що ситуація в Україні як і раніше є надзвичайно нестабільною.

Related Post

"Він очікує, що всі сторони і надалі проявлять серйозність і щирість своїх намірів і виконають кроки, окреслені в Женевській заяві, які повинні допомогти знайти довгостроковий вихід з кризи", – йдеться на сайті генсека ООН. Там же зазначається, що Пан Гі Мун раніше неодноразово стверджував, що знайти мирне рішення допоможе тільки конструктивний діалог сторін, спрямований на досягнення конкретних результатів.

Нагадаємо, в першому раунді Женевських переговорів з Україною брали участь глави зовнішньополітичних відомств України, США, Євросоюзу та Росії.

Leave a Comment