fbpx
Політика

Європарламент закликав посилити санкції проти Росії

Європейський парламент закликав Раду Європи посилити програму другого етапу санкцій проти Росії і бути готовим до введення наступних, економічних санкцій. Про це йдеться в резолюції Європарламенту, прийнятій сьогодні у Страсбурзі (Франція). Як повідомив депутат Європарламенту Яцек Саріуш-Вольський в своєму Twitter, документ підтримали 437 депутатів, «проти» проголосували – 49 депутатів, утрималися – 85.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Крім того, євродепутати закликали Раду Європи негайно застосувати ембарго на зброю і технології подвійного застосування, вжити заходів проти російських компаній та їх дочірніх підприємств (особливо в енергетичному секторі), а також російських інвестицій та активів у ЄС.

Вимагають парламентарії також переглянути всі домовленості з Росією з метою їх можливого призупинення. Закликає Європарламент і до введення економічних, торговельних і фінансових обмежень щодо Криму і його сепаратистського керівництва.

Читайте також: