Єфремов: «Свобода» відмовилася поступитися своїми принципами заради стабілізації ситуації на сході України

Провладні та опозиційні фракції у Верховній Раді України не змогли домовитися про підписання меморандуму щодо нормалізації ситуації на сході України, оскільки деякі політичні сили затялися і відмовилися поступатися своїми принципами. Про це в кулуарах парламенту заявив голова фракції «Партії регіонів» Олександр Єфремов. За його словами, головною перепоною на шляху підписання меморандуму стало мовне питання.

«Ми намагалися пояснити, що питання російської мови – це питання принципове для жителів південного сходу, але в парламенті є сили, які категорично проти цього», – заявив регіонал.

Related Post

За його словами, політики вже почали виходити на фінішну формулювання, що влаштовує всіх. Але «Свобода» відмовилася йти на компроміс.

«У кінцевому випадку ми виходили на формулу, що ми в розділі «Самоврядування» в Конституції прописуємо російській мові статус, який ми визначимо, – це буде статус нарівні з державною мовою на певних територіях. Але навіть з цим формулюванням, яке було компромісним, представники «Свободи» не згодні», – розповів Олександр Єфремов.

Leave a Comment