fbpx
Новини світу

Якщо не буде знайдено рішення на Женевській зустрічі, своє слово скаже український народ – Тимошенко

Тимошенко: якщо Женевська зустріч закінчиться нічим, своє слово скаже український народ.

Екс-прем’єр-міністр України, лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що якщо в ході чотиристоронньої зустрічі з українського питання в Женеві не буде знайдено рішення щодо стабілізації ситуації в країні, то своє слово скаже український народ.

Про це йдеться в зверненні Ю. Тимошенко до учасників міжнародної зустрічі представників України, ЄС, США та РФ, поширеному прес-службою ВО "Батьківщина".

"Всі українські громадяни очікують від Женевської зустрічі досягнення твердих міжнародних домовленостей щодо припинення Росією військового та економічного тиску на Україну, припинення неоголошеної війни нового типу проти нашої держави, зокрема, в південно-східних регіонах", – вважає Ю. Тимошенко.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

"Якщо не буде знайдено рішення, своє слово скаже український народ. Українці готові зі зброєю в руках захищати свою землю. Але Україна не хоче війни – слід докласти всіх необхідних зусиль задля її припинення", – підкреслює політик.

Ю. Тимошенко також відзначає кілька моментів, які, на її думку, не можуть бути предметом переговорів. Вона переконана, що в порядку денному не можуть бути питання конституційного ладу, адміністративно-територіального устрою України, проведення президентських виборів 25 травня.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Також не можна обговорювати, на думку Ю. Тимошенко зовнішньополітичний курс України – " його самостійне визначення належить до найважливіших прерогатив українського народу".

"На порядку денному вашої зустрічі стоїть не тільки доля України. На кону – доля всієї світової архітектури безпеки і миру, яка існувала після Другої світової війни", – нагадує Ю. Тимошенко.

За матеріалами:  Інтерфакс-Україна

Читайте також: