В. Путін повідомив, що не планував анексії Криму

Рішення про анексію Криму приймалося спонтанно – В. Путін.

 Від’єднання Криму від України не планувалося керівництвом РФ протягом тривалого часу, воно приймалося і реалізовувалося буквально "з коліс". Про це під час прес-конференції сказав президент РФ В. Путін, передає кореспондент УНН.

 "Нічого не готувалося (анексія Криму – ред.), все робилося, як кажуть, з коліс. Рішення приймалося швидко, виходячи з ситуації, що склалася і вимог поточного моменту. І наше завдання полягало не в тому, щоб діяти в повному розумінні зі збройними силами, а щоб забезпечити безпеку нашим громадянам і забезпечити свободу їх волевиявлення на референдумі. Підкреслю, що без позиції кримчан ми б цього не зробили", – відзначив  В. Путін.

Читайте: У східній Україні немає російських спецпідрозділів – Путін

Related Post

 Він підкреслив, що основною причиною анексії Криму стали утиски російськомовних жителів і громадян РФ на території півострова. "Ризики полягали в тому, що були погрози російськомовному населенню. Це підштовхнуло їх звернутися за допомогою до Росії. Я вже говорив, що Росія ніколи не планувала ніякої анексії. Ми розраховували, що наші люди будуть жити в Криму в комфортній політичній ситуації.

 Тому коли виникли утиски наших громадян, то ми задумалися, що нам з цим робити", – зазначив президент РФ. Він підкреслив, що анексія Криму була зроблена "професійно". "Ніхто з кримчан не заперечував, всі підтримали мою позицію. І мені приємно, що план дій був виконаний професійно, швидко і миттєво", – резюмував В. Путін.

 Джерело: УНН

Leave a Comment