Турчинов не може нагороджувати майданівців – Бригинець

 Як повідомив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, до нього зверталося чимало людей, які б хотіли встановити на державному рівні почесну нагороду або шеврон для громадян, які брали участь у протестах в Україні в період з листопада 2013 до лютого 2014 року.

За словами Олександра Бригинця, у зв’язку з цим він звертався до в.о. президента України Олександра Турчинова з відповідною пропозицією і лише нещодавно отримав відповідь.

Related Post

 Як зазначив нардеп, виявляється, що спікер парламенту Олександр Турчинов в період виконання обов’язків президента не може здійснювати повноваження, передбачені п.25 ст.106 Конституції України, а саме – нагороджувати державними нагородами. Таким чином, відповідне питання може бути розглянуте вже лише після вступу на пост новообраного президента, як це передбачено ст.104 Конституції України.

 «Це не означає, що ми повинні відмовитися від своїх пропозицій, просто ми відкладемо їх до обрання нового президента України», – написав Олександр Бригинець в Facebook.

Leave a Comment