fbpx
Політика

Турчинов не може нагороджувати майданівців – Бригинець

 Як повідомив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, до нього зверталося чимало людей, які б хотіли встановити на державному рівні почесну нагороду або шеврон для громадян, які брали участь у протестах в Україні в період з листопада 2013 до лютого 2014 року.

За словами Олександра Бригинця, у зв’язку з цим він звертався до в.о. президента України Олександра Турчинова з відповідною пропозицією і лише нещодавно отримав відповідь.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Як зазначив нардеп, виявляється, що спікер парламенту Олександр Турчинов в період виконання обов’язків президента не може здійснювати повноваження, передбачені п.25 ст.106 Конституції України, а саме – нагороджувати державними нагородами. Таким чином, відповідне питання може бути розглянуте вже лише після вступу на пост новообраного президента, як це передбачено ст.104 Конституції України.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Це не означає, що ми повинні відмовитися від своїх пропозицій, просто ми відкладемо їх до обрання нового президента України», – написав Олександр Бригинець в Facebook.

Читайте також: