fbpx
Політика

Путін зажадав від України та Молдови зняти блокаду з Придністров’я

 Путін вимагає зняти блокаду з Придністров’я з боку України та Молдови.

 Президент Росії Володимир Путін вимагає зняти блокаду з Придністров’я з боку України та Молдови.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав в ході «прямої лінії» з росіянами.

«Але в кінцевому підсумку, і я з цього виходжу, потрібно, звичайно не зволікаючи, зняти блокаду, негативні наслідки якої зараз люди, що проживають в Придністров’ї, випробовують і з боку Молдови, і з боку, до речі кажучи, України», – сказав Путін.

Він заявив, що на кордон між Придністров’ям і Україною вже підтягнуті «націоналістичні збройні формування», і ось така ситуація якомога швидше повинна бути припинена.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Путін заявляє, що в кінцевому підсумку людям повинно бути дозволено самим вирішувати свою долю.

«Ось над цим ми разом з усіма партнерами і будемо працювати, звичайно, спираючись насамперед на тих людей, які в Придністров’ї проживають», – сказав він.

За словами президента РФ, Придністров’я – це одна з найскладніших проблем, що «дісталася нам після краху Радянського Союзу». Він заявив, що там проживає «понад півмільйона людей, які налаштовані дійсно дуже проросійськи, багато з них російські громадяни».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«У людей є власне уявлення про те, як їм будувати своє майбутнє, свою долю. І це ні що інше, як прояв демократії, якщо ми дозволимо цим людям зробити так, як вони хочуть. Потрібно, безумовно, вести діалог і з Молдовою, і з Україною, потрібно інтенсифікувати переговори в рамках «5+2» – є така формула: це Молдова, Придністров’я і п’ять держав, які беруть участь у цьому процесі примирення», – сказав Путін.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: