fbpx
Політика

За сепаратистами на Донбасі стоїть не тільки Путін, а й Ахметов, – голова профспілки шахтарів

Керівник незалежної профспілки гірників Донбасу Микола Волинко сьогодні, 16 квітня, заявив, що сепаратистами в Донецькій області керує не тільки Володимир Путін, а й все місцеве керівництво.

«А над керівництвом регіону стоїть шановний мільярдер Рінат Леонідович Ахметов. На нашу думку, у нього в планах залишитися «господарем Донбасу». Він поставив для себе мету підкорити собі міліцію всіх рівнів, Службу безпеки України всіх рівнів і мерів усіх міст і селищ в області», – висловив свою точку зору Микола Волинко.

За словами лідера профспілки, кінцева мета сепаратистів – «хоч якесь, але відділення».

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

«Вони мають на меті відокремити частину України. Їм все одно, яку частину. Вони діють за принципом Абхазії і Придністров’я. Поради цим людям я давати не маю права. Але сміливо можу сказати: «Чемодан, вокзал, Росія!». Хай їдуть до себе на батьківщину, а нам дадуть можливість будувати незалежну Україну», – звернувся до сепаратистів Микола Волинко.

Микола Волинко підкреслив, що на Донбасі в школах проводиться широкомасштабна робота серед учнів. За його словами, вчителі шкіл області пропагують сепаратистські ідеї федералізації.

«Наприклад, в 71-й школі міста Донецька викладач запропонував вивісити російський прапор. Благо старшокласники їй тут же відповіли відмовою. Вони заявили, що в такому випадку школа відразу ж буде перефарбована в жовто-блакитний колір. Це всього лише один приклад. Але нічого дивного в цій пропаганді немає. Всі керівники відділів освіти є прихильниками Партії анархістів-регіоналів, що перемогла на минулих виборах. Вони сіють ці ідеї постійно. Але наша молодь не хоче в Росію. А наші шахтарі хочуть миру», – підсумував глава профспілки. Також він запросив людей на мітинг на підтримку єдності України.

Читайте також: