fbpx
Новини світу

Яцек Саріуш-Вольський закликає Євросоюз запровадити економічну блокаду РФ за зразком Ірану

Євросоюз повинен ввести проти Росії такі ж санкції, як проти Ірану – євродепутат.

Депутат Європейського парламенту від Польщі Яцек Саріуш -Вольський закликає Європейський Союз ввести економічну блокаду Російської Федерації за зразком Ірану через те, що вона анексувала частину території України.

Про це УНІАН повідомила прес-служба депутата, зазначивши, що з такою заявою він виступив сьогодні під час дискусії в Європарламенті на тему останніх українських подій.

"Необхідні негайні санкції Європейського Союзу третього рівня, санкції, які ми застосували проти Ірану, а саме економічна і фінансова блокада", – сказав він.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Депутат, який входить до найчисленнішої партії в ЄС – Європейської народної партії, – назвав нинішні події "переломними" для безпеки європейського об’єднання і для європейської політики "Східне партнерство".

"Росія реалізує військову агресію в Україні поступово, використовуючи "тактику салямі" – Ми повинні її зупинити", – підкреслив він.

Саріуш-Вольський зазначив, що основоположні принципи ООН дають Україні повне право використовувати військових для оборони своєї території.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Він також закликав Євросоюз негайно направити європейську місію спостерігачів на схід України і на кордон з Росією так само, як це було раніше в Грузії.

"Ставкою є не тільки Україна, ставка – це європейська безпека", – заявив депутат, який також представляє польську партію влади "Громадянська платформа" (РО).

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: