fbpx
Інтернет

ФСБ вимагало від Вконтакте видати особисті дані організаторів груп Євромайдану – Павло Дуров

 Один із засновників популярної соцмережі Вконтакте Павло Дуров повідомив у себе на стіні, що ФСБ зажадало від нього дані засновників груп Євромайдану і закриття групи Навального.

 «13 грудня 2013 року ФСБ зажадала від нас видати особисті дані організаторів груп Євромайдана. Нашою відповіддю була і залишається категорична відмова – юрисдикція Росії не поширюється на українських користувачів ВКонтакте. Видача особистих даних українців російській владі була б не лише порушенням закону, а й зрадою всіх тих мільйонів жителів України, які нам довірилися», – написав Дуров.

 Він додав: «У процесі мені довелося пожертвувати багато чим, зокрема, моєї часткою ВКонтакте. Але я ні про що не шкодую – захист особистих даних людей вартий цього і набагато більшого. З грудня 2013 року у мене немає власності, але у мене залишилося щось важливіше – чиста совість і ідеали, які я готовий захищати».

 «13 березня 2014 року Прокуратура зажадала від мене закрити антикорупційну групу Олексія Навального під загрозою блокування ВКонтакте. Але я не закрив цю групу в грудні 2011 року і, зрозуміло, не закрив зараз. За минулі тижні на мене чинився тиск з різних сторін. Різними методами мені вдалося виграти більше місяця, але зараз настала пора сказати – ні я, ні моя команда не збираємося здійснювати політичну цензуру. Ми не будемо видаляти ні антикорупційне співтовариство Навального, ні сотні інших спільнот, блокування яких від нас вимагають. Свобода поширення інформації – невід’ємне право постіндустріального суспільства. Це право, без якого існування ВКонтакте не має сенсу», – підсумував Дуров.

Читайте також: