fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

В СБУ розповіли, хто керує диверсантами в Слов’янську

Представники Служби безпеки України встановили особу керівника диверсійної групи з Росії, яка в даний момент «орудує» в Слов’янську. Як зазначили в СБУ, керівником диверсантів виявився громадянин Російської Федерації, офіцер спецназу ГРУ Російської Федерації Ігор Стрєлков. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби СБУ.

«Саме його голос звучить на записі телефонної розмови зі своїм московським куратором, який був оприлюднений 14 квітня 2014 у ЗМІ», – пояснили в СБУ.

Відзначимо, що під час розмови диверсант звітує «куратору» про терор в місті Слов’янську. Крім того, росіянин згадав і про розстріл автомобіля з українськими міліціонерами.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

В СБУ сказали, що Ігоря Стрєлкова впізнали і диверсанти, які були затримані раніше.

За наявними даними, на початку березня 2014 Ігор Стрєлков прибув до Криму. Зокрема, диверсант координував захоплення представниками спецслужб РФ і російськими військовослужбовцями українських військових частин. Крім того, Стрєлков замішаний у захопленні місцевих органів влади, викраденні активістів, військовослужбовців та інших громадян України. В СБУ стверджують, що Ігор Стрєлков вербує українських громадян для проведення та організації підривних акцій.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

«Російський диверсант давав особисту вказівку українським громадянам "К" і "В" захопити і утримувати будівлю Харківської обладміністрації, підрозділи правоохоронних органів і військові частини в Луганській області з метою заволодіння зброєю», – зазначили в СБУ.

Стало відомо, що СБУ вже почали кримінальне провадження за фактом організації Ігорем Стрєлковим «вчинення дій і навмисних убивств на шкоду суверенітету, недоторканності та територіальної цілісності України». Крім того, росіянина звинувачують у проведенні диверсійно-підривної діяльності на території України.

Читайте також: