fbpx
Політика

Поставки газу в Україну будуть залежати від переговорів Меркель з Путіним

Експерт у галузі енергетики Анджей Щенсняк сьогодні заявив, що питання реверсних поставок газу в Україну напряму залежить від майбутніх переговорів канцлера Німеччини Ангели Меркель з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Анджей Щенсняк пояснив: «Ця ситуація в Україні, на мою думку, залежить від переговорів поза державою. Насамперед, йдеться про переговори Німеччини з президентом Путіним. Правда, не знаю, чи плануються вони. Зараз я не бачу ніякого іншого виходу».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Крім того польський експерт зазначив, що можливість поставок реверсного газу на територію української держави обмежена, але і це не єдина проблема. Ще буде більш проблематично швидко врегулювати всі політичні та технічні питання співпраці зі Словаччиною.

«Таке питання, зокрема, зі Словаччиною, що не вирішується швидко. Ми можемо обдумувати його, робити інвестиції протягом року, і тільки потім здійснювати реверс необхідних обсягів палива. Проте їх точно не буде ні в цьому, ні в наступному місяці, і навіть не знаю, чи можливо здійснити поставки ресурсу цієї зими», – заявив Анджей Щенсняк.

Читайте також: