fbpx
Інновації

ЄС створить місію інструкторів для українських спецслужб?

Рада Європейського союзу розглядає можливість із створенням спеціальної місії інструкторів для колег з українських спецслужб. Не виключено, що місія інструкторів з Євросоюзу може почати роботу з українськими спецслужбами вже в червні 2014 року. Таку інформацію в Люксембурзі повідомив представник делегації однієї з східноєвропейських держав ЄС. Нагадаємо, що в Люксембурзі проходить зустріч міністрів закордонних справ, що представляють 28 країн Європейського союзу.

«Міністри закордонних справ з країн ЄС розглядають можливість створення європейської місії з цивільних інструкторів, які займуться підготовкою українських правоохоронців і спецслужб. Така місія може почати роботу вже в червні поточного року», – заявив європейський дипломат.

За наявними даними, ініціативу зі створенням групи інструкторів для спецслужб України висунули три країни – Великобританія, Польща і Швеція.

Раніше повідомлялося, що МЗС України запрошує військових спостерігачів в країну.

«Україна в сьогоднішніх військово-політичних умовах зацікавлена ​​в постійному моніторингу ситуації», – заявили в міністерстві закордонних справ.

Читайте також: