fbpx
Окупація Криму

Мін’юст: “Українців змушують змінювати громадянство”

Україна сформулювала доповнення до раніше поданої заяви до Європейського суду з прав людини. У цих доповненнях вказуються факти масових порушень майнових та особистих прав українських громадян на території Кримського півострова. Про це сьогодні, 14 квітня, повідомив міністр юстиції Павло Петренко. Слова міністра наводить ЛІГАБізнесІнформ.

«Перший блок питань стосується примусу українських громадян до російського громадянства. На сьогоднішній день на території Кримського півострова оформлення російського громадянства нав’язується нашим співвітчизникам», – прокоментував ситуацію Павло Петренко.

За його словами, російський закон про спрощену процедуру отримання громадянства дозволяє українським громадянам до 18 квітня зберегти своє громадянство. Петренко підкреслив, що Російська Федерація здійснила цілий ряд порушень Конвенції з прав людини.

«Людей у Криму змушують змінювати громадянство. Людям, які хочуть залишитися громадянами України, видають дивні довідки без підписів і печаток. У всіх пунктах реєстрації громадянства перебувають військові, а це цілком можна розцінювати як тиск на громадян», – зазначив він.

Читайте також: