fbpx
Політика

Київ повинен відповісти на події, що відбуваються на Сході України, – Д. Туск

До проросійських сепаратистів в Україні потрібно ставитися, як до терористів – Д. Туск.

   Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що до проросійських сепаратистів в Україні треба ставитися, як до терористів, повідомляє УНН з посиланням на "Польське радіо".

 За його словами, найголовніше сьогодні – це відповідь Києва на події, що відбуваються на Сході України. Він додав, що попереджав лідерів інших країн про можливість сценарію, який нині розгортається на українсько-російському кордоні та прикордонних регіонах України.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

 За словами Дональда Туска, доцільним є ставитися до так званих "проросійських сепаратистів", як терористів. "Дуже важливо в цей час, в який спосіб, і наскільки, українська держава буде рішучою супроти цих дій. Ніхто не хоче, і ніхто не повинен переконувати українців і української влади до якоїсь радикальної поведінки, але настає момент, коли українська влада повинна діяти таким чином, який підтвердить, що в будь-якому випадку немає згоди на такі рішення", – наголосив польський прем’єр.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Також він додав, що світова громадська думка не повинна піддаватися спробам переконання, що джерелом напруги на сході України є стихійні демонстрації російськомовного населення.

 "Ми всі добре знаємо, хто призводить до цієї напруженості" – зазначив Д. Туск.

 Джерело: УНН

Читайте також: