fbpx
Політика

Київ повинен відповісти на події, що відбуваються на Сході України, – Д. Туск

До проросійських сепаратистів в Україні потрібно ставитися, як до терористів – Д. Туск.

   Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що до проросійських сепаратистів в Україні треба ставитися, як до терористів, повідомляє УНН з посиланням на "Польське радіо".

 За його словами, найголовніше сьогодні – це відповідь Києва на події, що відбуваються на Сході України. Він додав, що попереджав лідерів інших країн про можливість сценарію, який нині розгортається на українсько-російському кордоні та прикордонних регіонах України.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 За словами Дональда Туска, доцільним є ставитися до так званих "проросійських сепаратистів", як терористів. "Дуже важливо в цей час, в який спосіб, і наскільки, українська держава буде рішучою супроти цих дій. Ніхто не хоче, і ніхто не повинен переконувати українців і української влади до якоїсь радикальної поведінки, але настає момент, коли українська влада повинна діяти таким чином, який підтвердить, що в будь-якому випадку немає згоди на такі рішення", – наголосив польський прем’єр.

Читайте також:  Проросійські сили скористалися протестом фермерів у Чехії

 Також він додав, що світова громадська думка не повинна піддаватися спробам переконання, що джерелом напруги на сході України є стихійні демонстрації російськомовного населення.

 "Ми всі добре знаємо, хто призводить до цієї напруженості" – зазначив Д. Туск.

 Джерело: УНН

Читайте також: