fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

«Я проти будь-яких силових сценаріїв і закликаю захоплювачів адмінбудівель здати зброю», – Яценюк

 Яценюк проти силових сценаріїв при розблокуванні захоплених мітингувальниками адмінбудівель.

  Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає проти силових сценаріїв при розблокуванні захоплених адміністративних будівель мітингувальниками у східних регіонах України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу в Донецьку.

«Щодо тих осіб, які знаходяться в приміщенні адміністрацій, тут постійно працює штаб, тут знаходиться перший віце-прем’єр-міністр України. Але я скажу особисті позиції – я проти будь-яких силових сценаріїв і тому закликаю людей здати зброю і вийти з незаконно захоплених приміщень», – сказав Яценюк.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

На питання про те, як довго влада може вести переговори з мітингувальниками, Яценюк відповів: «Я думаю, що ці питання набагато краще прокоментують силовики. Але всьому є завжди межа. Тому треба зробити все для того, щоб ті особи, які захопили приміщення і знаходяться із зброєю, вийшли з цих приміщень без силових операцій і такі можливості у них сьогодні є».

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

На питання про те, чи поїде прем’єр-міністр сьогодні до мітингувальників до будівлі Донецької облдержадміністрації, він відповів, що зараз їде до Дніпропетровська, де проведе наступну нараду, на якій будуть присутні представники Дніпропетровської та Запорізької областей, тобто він обмежений у часі.  

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: