fbpx
Новини світу

Мешканці Запоріжжя будують на в’їздах в місто блокпости в цілях захисту від сепаратистів

У Запоріжжі місцеві жителі будують блокпости на в’їздах в місто. Як повідомляє Інтерфакс-Україна, це робиться для того, щоб в місто не потрапили проросійськи налаштовані активісти. Будівництво барикад почалося у четвер, 10 квітня.
 
«Будівництво шести блокпостів на в’їздах в Запоріжжі погоджено з радою оборони області, головою якої є керівник обласної державної адміністрації Валерій Баранов», – прокоментував ситуацію координатор штабу народної самооборони Сергій Тиунов. За словами Тиунова, на блокпостах чергуватимуть цілодобово правоохоронці, бійці самооборони міста, а також солдати внутрішніх військ.
 
Відзначимо, що перший саморобний блокпост, який був побудований з мішків з піском і бетонних блоків, був обладнаний на трасі Донецьк-Запоріжжя в четвер.
 
За словами представників народної самооборони , вони тут для того, щоб допомагати місцевій міліції у процедурі перевірки всіх автомобілів і автобусів, які в’їжджають в місто. Це робиться для того, «щоб уберегти Запоріжжя від проросійськи налаштованих провокаторів».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 

У Запоріжжі встановили блокпости (відео):

Читайте також: