Кабінет міністрів готується до суду з «Газпромом» – Продан

Кабінет міністрів України готує судовий позов до російської компанії «Газпром». Зокрема, українська сторона вимагає перегляду газового контракту з російського стороною. Стало відомо, що для цього в Києві вирішили залучити європейських фахівців. Таку інформацію повідомив Юрій Продан, міністр енергетики та вугільної промисловості України. Свої коментарі щодо газового питання Юрій Продан висловив під час виступу з трибуни у Верховній Раді. Слова міністра передає РБК- Україна.

«Ми з першого дня вивчаємо можливість звернення до суду на російський "Газпром"», – заявив Продан.

За його словами, в Кабінеті міністрів «грунтовно підходять» до питання з підготовкою документів. Йдеться про документи, за якими суд може переглянути невигідні умови в контракті з «Газпромом».

Міністр запевнив, що для цього в Кабінеті міністрів залучають європейських фахівців.

«Ми залучаємо тих юристів, які раніше висували відповідні претензії до російського "​​Газпрому"», – пояснив міністр енергетики України.

Related Post

Йдеться про юристів, зазначив Продан, які раніше готували документи для європейських газових компаній. Після цього, додав міністр, російська сторона знижувала ціну на газ.

«Там справа не доходила до Стокгольмського суду», – сказав міністр.

Раніше повідомлялося, що українські підприємства можуть перевести на альтернативні види палива.  Про це повідомив Юрій Продан.

Президент РФ Володимир Путін пригрозив, що Європа може залишитися без газу  у зв’язку з кризою в Україні.

«Росія більше не повинна і не може самостійно нести тягар підтримки української економіки, надаючи їй знижки на газ», – сказано у зверненні Путіна.

Leave a Comment