fbpx
Політика

У ПАРЄ наполягають на поетапному введенні санкцій для РФ

Керівник моніторингового комітету парламентської асамблеї Ради Європи Стефан Шеннах прокоментував введення санкцій проти Російської Федерації. Зокрема, Стефан Шеннах наполягає на варіанті з поетапним введенням санкцій щодо Російської Федерації. Свої коментарі з питання санкцій Стефан Шеннах висловив під час сесії асамблеї, передає РБК- Україна.

«Я пропоную поетапний підхід у плані введення санкцій. Я вважаю, що до кінця поточного року, а ми і можемо приймати рішення лише до кінця року, ми цілком можемо позбавити Російську Федерацію права голосу в ПАРЄ», – упевнений Стефан Шеннах.

За словами Шеннаха, в січні 2015 в ПАРЄ планують повернутися до цього питання. Крім того, в ПАРЄ збираються обговорити і право голосу делегації РФ в парламентській асамблеї Ради Європи.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

«Більшість вважає, що якщо ПАРЄ не піде далі з точки зору діалогу з Росією, то потрібно розглянути санкції з продовженням позбавлення голосу ще на рік», – підкреслив Шеннах.

Після цього чиновник виступив з пропозицією створення підкомітету, який займеться розглядом питань, пов’язаних з «відносинами Російської Федерації зі своїми сусідами». На думку Шеннаха, в даний момент діалог з Російською Федерацією – в інтересах всіх сусідів РФ і стабільності. За його словами, в парламентській асамблеї РЄ не можуть відмовитися від діалогу з РФ.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Нагадаємо, що голосування щодо позбавлення Росії права голосу в ПАРЄ пройде вже сьогодні, після завершення дебатів з даного питання. У середу, 9 квітня, в ПАРЄ ухвалили резолюцію щодо ситуації в Україні. Зокрема, в ПАРЄ визнали неприйнятним варіант з федералізацією України, засудили окупацію Криму і закликали РФ відвести війська від кордону з Україною.

Крім того, 8 квітня моніторингова комісія ПАРЄ виступила на підтримку проекту про позбавлення делегації РФ права голосу до кінця року.

Читайте також: