fbpx
Політика

Турчинов обіцяє амністувати тих, хто складе зброю і звільнить адмінбудівлі в східній Україні

О. Турчинов обіцяє звільнити від кримінальної відповідальності людей, які звільнять СБУ в Луганську.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов запевняє, що люди, які захопили управління СБУ в Луганську і Донецьку ОДА, будуть звільнені від кримінальної відповідальності у разі, якщо вони складуть зброю і покинуть приміщення. Про це він сказав на засіданні парламенту, передає кореспондент УНН.

 "У разі, якщо люди складуть зброю і звільнять адміністративні приміщення, вони будуть звільнені від кримінальної відповідальності. Я готовий це гарантувати указом президента", – сказав О. Турчинов.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Він зазначив, що цю пропозицію він обговорив з людьми, що знаходяться в приміщеннях СБУ Луганську та Донецької ОДА.  Турчинов також зазначив, що більшість підтримає необхідність проведення реформи місцевого самоврядування.

 "Ми готові розглянути це питання негайно щодо розширення прав місцевого самоврядування. Це позитивний процес і ми готові йти цим шляхом", – сказав він.

 Нагадаємо, вчора, 9 квітня, стало відомо, що фракція Партії регіонів підготувала та зареєструвала в парламенті законопроект щодо амністії протестуючих на Сході та Півдні України.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Як відомо, 8 квітня у Харкові пройшла антитерористична операція, були затримані 70 осіб. Останнім часом були захоплені приміщення Донецької, Харківської обласних державних адміністрацій, управлінь Служби безпеки в Донецькій і Луганській областях, прокуратури міста Маріуполя, відбулося блокування транспортних комунікацій у містах Донецьку, Луганську та Харкові.

 Джерело: УНН

Читайте також: