fbpx
Політика

Світовий банк привітав новий закон України про держзакупівлі

Світовий банк позитивно оцінив прийнятий сьогодні Верховною Радою України новий закон про держзакупівлі. У Світовому банку впевнені, що цей закон сприятиме досягненню прозорості, відкритості та цілісності в системі державних закупівель, повідомляє прес-служба фінустанови.

«Чинний закон про державні закупівлі мав ряд недоліків… Запропоновані Кабміном зміни суттєво наближають державні закупівлі до передової міжнародної практики, зокрема, шляхом скорочення кількості виключень із закону та обмеження винятків категоріями, які зазвичай зустрічаються в міжнародній практиці закупівель», – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Також у Світовому банку зазначили, що процес держзакупівель в Україні стане більш відкритим і прозорим. Саме цього довгий час домагалися від української держави Світовий банк та інші міжнародні партнери. Прийняття ж нового закону про держзакупівлі сприятиме розвитку стратегічного діалогу.

Читайте також: