Олігархи через своїх лобістів захищають свої мільярди в парламенті – Ляшко

  Як повідомив народний депутат України Олег Ляшко, сьогодні, 10 квітня, громадяни України стали свідками того, як олігархи через своїх лобістів захищають свої мільярди у Верховній Раді. Як зазначив політик, уряд домагався прийняття закону, щоб ПДВ на ліки становив 7 % замість 20 %, однак депутати від так званої групи «Економічний розвиток», відмовилися голосувати за даний законопроект, вимагаючи натомість зниження податку на надприбутки.

«Уряд не погодився на цю пропозицію. В результаті закон провалили», – сказав Олег Ляшко.

За його словами, це означає, що тепер українцям доведеться платити за ліки на 20 % більше, а враховуючи курс, ціни на ліки будуть захмарними.

Related Post

«Зрозуміло, що олігархів, які мають мільярди і лікуються за кордоном, не хвилює, що Україна займає перші місця в світі по смертності від ракових, серцево-судинних захворювань, у нас – епідемія туберкульозу та гепатитів. Більшості людей, особливо старшого віку, нема за що купити ліки. Зате олігархи в шоколаді, як при тій владі, так і зараз», – написав Олег Ляшко в Facebook.

Як вважає нардеп, це голосування прекрасно показує те, що заяви прихильників олігархів на президентських виборах про те, що вони зроблять народ багатшим, не відповідають дійсності.

«Поки олігархи будуть при владі – ніколи люди краще жити не будуть. Пам’ятайте про це», – констатував Олег Ляшко.

Leave a Comment