fbpx
Політика

Закон про амністію дозволить відновити справедливість – Кожем’якін

Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Андрій Кожем’якін вважає, що прийняття закону про амністію в 2014 році дозволить відновити справедливість щодо осіб, які були засуджені за надуманими підставами.

 За його словами, за останні три роки парламентський Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності отримав близько 16 тисяч звернень від батьків, родичів 18 – 19 -річних дітей, які були засуджені на 3-4 роки за те, що вкрали пляшку пива або відро картоплі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 При цьому він звернув увагу на те, що ті злочинці, які крали мільйони, залишалися на волі, оскільки мали гроші, щоб відкупитися від правоохоронців і суддів.

 Як нагадав Андрій Кожем’якін, попередня влада майже чотири роки не приймала закон про амністію.

 Нардеп розповів, що згідно з новим законом, амністія не буде застосовуватися щодо громадян, які були засуджені за насильство, вбивства, тортури, а також осіб, які скоїли повторні злочини або злочини проти держави.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Також він привітав прийняття парламентом змін до Кримінально-виконавчого кодексу щодо адаптації правового статусу засуджених до європейських стандартів.

Читайте також: