«Свобода» вимагає покарати лідера КПУ за «антиукраїнські висловлювання»

«Свободівець» Мірошниченко вимагає від СБУ і Генпрокуратури відреагувати на «антиукраїнські висловлювання» Симоненка.

Народний депутат від фракції ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко звернувся в Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України з вимогою негайно відреагувати на «антиукраїнські висловлювання» лідера КПУ Петра Симоненка з трибуни Верховної Ради. Про це УНІАН повідомили в прес -службі ВО «Свобода».

 «З метою недопущення загрози національній безпеці України і у зв’язку з порушенням прав громадян України, зазіханням на територіальну цілісність України і закликами до повалення конституційного ладу і сепаратизму з боку Симоненка прошу негайно відреагувати на дії лідера КПУ та вжити необхідних заходів», – йдеться у зверненні.

 Читайте: У Верховній Раді сталася бійка

 Як зазначив Мірошниченко, Симоненко вкотре «підтвердив, що він є керівником п’ятої колони в Україні». «Це також підтверджується участю депутатів від Компартії в сепаратистських мітингах на сході України», – додав депутат.

 Він також висловив думку, що ВР має достатньо повноважень для заборони КПУ і відповідний законопроект депутати від ВО «Свобода» вже зареєстрували. У прес-службі нагадали, що 8 квітня під час засідання парламенту Симоненко висловив позицію своєї партії з приводу подій, які останнім часом відбуваються в Донецькій, Луганській і Харківській областях. Зокрема, він зазначив, що «сьогодні на порядку денному – федералізація країни» і «фактично підтримав дії сепаратистів на сході України».

 Крім того, Симоненко «нахабно і цинічно звинуватив активістів Майдану, яких назвав «бандформуваннями», в тому, що вони показали приклад захоплення державних будівель, що є відвертим приниженням для всього українського народу, який протягом трьох місяців боровся за свої громадянські та національні права», – зазначають у «Свободі».

Related Post

 Читайте: П. Симоненко пояснив, чому місяць був відсутній у Верховній Раді

 Як повідомляв УНІАН, 8 квітня у Верховній Раді стався інцидент за участю Симоненка, який виступав з трибуни щодо подій на сході України. За його словами, «громадяни східних областей давно вимагали, щоб була визначена державна позиція щодо статусу російської мови, про необхідність проведення місцевих референдумів».

 "Що робить українська влада? Не чує і ігнорує", – сказав лідер КПУ і додав: "Я весь час стверджував, що у нас націоналісти проамериканську, прозахідну політику проводять і відстоюють їх інтереси. Але я помилився, бо судячи з того, хто у нас починав захоплювати будівлі, адміністрації, – не забули, панове націоналісти? Хто захоплював СБУ, міліцію, арсенал, зброю і досі тисячі стволів знаходяться в руках тих, хто вже сформував бандформування по всій Україні ".

 При цьому Симоненко зазначив: "Виявляється ви виконувати не американський сценарій, а сценарій Російської Федерації зі знищення незалежності України, з розколу України". Двоє депутатів від ВО "Свобода" підійшли до трибуни і силою виштовхали Симоненко. Після чого до трибуни збіглися представники різних фракцій, зав’язалася бійка.

 Джерело: УНІАН

Leave a Comment