fbpx
Політика

«Свобода» вимагає покарати лідера КПУ за «антиукраїнські висловлювання»

«Свободівець» Мірошниченко вимагає від СБУ і Генпрокуратури відреагувати на «антиукраїнські висловлювання» Симоненка.

Народний депутат від фракції ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко звернувся в Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України з вимогою негайно відреагувати на «антиукраїнські висловлювання» лідера КПУ Петра Симоненка з трибуни Верховної Ради. Про це УНІАН повідомили в прес -службі ВО «Свобода».

 «З метою недопущення загрози національній безпеці України і у зв’язку з порушенням прав громадян України, зазіханням на територіальну цілісність України і закликами до повалення конституційного ладу і сепаратизму з боку Симоненка прошу негайно відреагувати на дії лідера КПУ та вжити необхідних заходів», – йдеться у зверненні.

 Читайте: У Верховній Раді сталася бійка

 Як зазначив Мірошниченко, Симоненко вкотре «підтвердив, що він є керівником п’ятої колони в Україні». «Це також підтверджується участю депутатів від Компартії в сепаратистських мітингах на сході України», – додав депутат.

 Він також висловив думку, що ВР має достатньо повноважень для заборони КПУ і відповідний законопроект депутати від ВО «Свобода» вже зареєстрували. У прес-службі нагадали, що 8 квітня під час засідання парламенту Симоненко висловив позицію своєї партії з приводу подій, які останнім часом відбуваються в Донецькій, Луганській і Харківській областях. Зокрема, він зазначив, що «сьогодні на порядку денному – федералізація країни» і «фактично підтримав дії сепаратистів на сході України».

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Крім того, Симоненко «нахабно і цинічно звинуватив активістів Майдану, яких назвав «бандформуваннями», в тому, що вони показали приклад захоплення державних будівель, що є відвертим приниженням для всього українського народу, який протягом трьох місяців боровся за свої громадянські та національні права», – зазначають у «Свободі».

 Читайте: П. Симоненко пояснив, чому місяць був відсутній у Верховній Раді

 Як повідомляв УНІАН, 8 квітня у Верховній Раді стався інцидент за участю Симоненка, який виступав з трибуни щодо подій на сході України. За його словами, «громадяни східних областей давно вимагали, щоб була визначена державна позиція щодо статусу російської мови, про необхідність проведення місцевих референдумів».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 "Що робить українська влада? Не чує і ігнорує", – сказав лідер КПУ і додав: "Я весь час стверджував, що у нас націоналісти проамериканську, прозахідну політику проводять і відстоюють їх інтереси. Але я помилився, бо судячи з того, хто у нас починав захоплювати будівлі, адміністрації, – не забули, панове націоналісти? Хто захоплював СБУ, міліцію, арсенал, зброю і досі тисячі стволів знаходяться в руках тих, хто вже сформував бандформування по всій Україні ".

 При цьому Симоненко зазначив: "Виявляється ви виконувати не американський сценарій, а сценарій Російської Федерації зі знищення незалежності України, з розколу України". Двоє депутатів від ВО "Свобода" підійшли до трибуни і силою виштовхали Симоненко. Після чого до трибуни збіглися представники різних фракцій, зав’язалася бійка.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: