fbpx
Політика

Дональд Туск: “РФ повинна виплутатися з ситуації, яку сама і створила”

Глава польського уряду Дональд Туск впевнений, що саме Російська Федерація є відповідальною за розв’язання кризи в Україні. За словами польського політика, влада Російської Федерації повинна виплутатися з ситуації, яку сама і створила. Таку заяву Дональд Туск зробив сьогодні, 9 квітня, в ході спілкування з журналістами у Варшаві.

«У ситуації, що склалася саме Російська Федерація є відповідальною за деескалацію. А це означає, що ця держава повинна вирішити кризу в Україні. Влада Російської Федерації повинна не тільки сприяти зменшенню напруженості, вона також повинна брати практичні ініціативи, які віддалять загрозу військового конфлікту і дозволять Україні провести вибори. Потрібно дозволити Україні прийняти нову Конституцію і реформувати країну», – висловив своє бачення ситуації польський прем’єр-міністр.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Крім цього Дональд Туск підкреслив, що найближчі дні для Російської Федерації стануть тестом на те, чи цікавить цю державу міжнародне співробітництво. Якщо це так, то вони будуть шукати шляхи для розв’язання кризи в Україні.

Читайте також: