fbpx
Політика

О. Доній вважає, що в Україні існує мовна проблема

 Доній вважає, що в Україні є проблема з українською мовою.

 Народний депутат Олесь Доній вважає, що в Україні є проблема з українською мовою. Про це він сказав під час круглого столу в рамках проекту «Схід Захід», ініційованого інформаційним агентством УНІАН, телеканалом УНІАН-ТБ і Телевізійної службою новин каналу «1+1».

 "У нас є реальна проблема з українською мовою. З іншого боку, є проблема і з російською мовою, яка є, швидше, психологічною, і накручується з боку російської пропаганди", – сказав Доній.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За словами Донія, в Криму, де найменше проблем з поширенням російської мови і де важко почути українську, «ненависть до української мови є найбільшою».

 Читайте: Олег Михайлюта ( Фагот) вважає, що в Україні немає мовної проблеми

 «Ксенофобія і агресія, що йде з російських серіалів і мас-медіа, як хвороба, починає проростати і в українських російськомовних регіонах», – заявив депутат.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 На думку Донія, державна політика повинна бути системною, але м’якою. «У нас проблема не стільки мовна, скільки культурна. Необхідно підвищувати рівень культури нації, і тоді у нас все буде добре, але цим треба займатися системно», – вважає він.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: