fbpx
Політика

Москаль: В Україні планують скоротити 80 тисяч співробітників МВС

В Україні збираються скоротити близько 80 тисяч співробітників міліції. Йдеться про правоохоронців, які в майбутньому можуть поповнити ряди громадян, мітингувальників на сході країни. Таку інформацію 9 квітня в кулуарах Верховної Ради повідомив Геннадій Москаль, народний депутат України від фракції «Батьківщина». Слова Москаля передає РБК- Україна.

«Всі ці розмови про те, що в безладах в східній Україні брали участь росіяни, показали, що жодного російського громадянина там немає. Я не знаю нинішньої ситуації в Харківській області, але досить Донецької та Луганської областей, селищ і міст, в яких позакривалися шахти», – заявив народний депутат.

Москаль зазначив, що в деяких містах Донецької та Луганської областей немає роботи. За його словами, в таких містах і селищах «немає нічого, крім горілки». Саме тому, міркує політик, знайти в таких містах учасників акцій протесту не становить проблеми.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

Москаль нагадав і слова глави МВС України Арсена Авакова. Раніше міністр сказав, що серед усіх 70 «сепаратистів» – лише жителі Харківської області.

«Така ж ситуація зараз і в Луганську», – підкреслив Москаль.

Після цього нардеп сказав, що в рамках економії коштів Кабінет міністрів збирається скоротити 80 тисяч працівників міліції.

«Куди вони підуть? Для них були створені робочі місця? У таких областях зараз немає жодного робочого місця, куди б могла піти людина. Міліціонери цілком можуть поповнити ряди мітингувальників, бо там платять хоч якісь гроші», – підсумував Москаль.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Нагадаємо, що раніше Москаль закликав українську владу діяти рішуче в боротьбі з сепаратизмом. За його словами, потрібно блокувати «по периметру» громадян, які захопили адміністративні будівлі в Луганській області.

«Якщо не виходять – витягнути силою по одному, а потім зірвати з них маски, ідентифікувати і показати всій Україні, хто це», – зазначив депутат.

Читайте також: