fbpx
Політика

Лондон попередив Москву про нові санкції в разі збройного втручання в кризу в Україні

Лондон глибоко стурбований ситуацією в Україні і попереджає Російську Федерацію, що ескалація кризи може призвести до серйозних економічних і політичних наслідків. Цю заяву зробив міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг, який виступив напередодні в палаті громад.

 "Британський уряд глибоко стурбований ситуацією в Криму і на сході України, де збройні загони захопили урядові будівлі в Харкові, Донецьку та Луганську. Не може бути ніякого виправдання для таких дій, які мають всі ознаки російської стратегії дестабілізації України. Росії має бути зрозуміло, що навмисна подальша ескалація кризи призведе до серйозних політичних і економічних наслідків", – заявив глава зовнішньополітичного відомства Великобританії.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Він також нагадав, що Рада ЄС звернулася до Європейської комісії щодо питання "складання далекосяжних санкцій у разі подальшої ескалації ситуації з боку Росії". Позначаючи позицію Великобританії з цього питання, Вільям Хейг зазначив, що Москва повинна зрозуміти, що будь-яку збройну російську присутність у Східній Україні Великобританія буде розглядати як подальшу ескалацію.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 Крім того, голава Foreign Office повідомив, що найближчими днями британський уряд "буде обережно оцінювати події в східній Україні".

Читайте також: