fbpx
Політика

«Люди, які купують золоті батони, повинні кришити їх у в’язниці», – Яценюк

Уряд України проводить комплексну боротьбу з корупцією. Крім того, в Кабінеті міністрів покладають свої надії на дерегуляцію і якісну роботу служби боротьби з корупцією. Про це під час засідання уряду України заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Слова глави уряду передає «Українська правда».

Стало відомо, що Арсеній Яценюк звернувся до депутатів Верховної Ради України щодо «корупційного питання». Зокрема, прем’єр-міністр попросив народних депутатів прийняти закон України «Про створення Національної служби по боротьбі з корупцією».

«Я закликаю вас дати можливість створити в Україні незалежний орган, який не просто почне боротьбу з корупцією, а реально почне її викорінення», – сказав Яценюк.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

На думку Яценюка, корупція в українській владі існує на нижньому і середньому рівні. Яценюк зазначив, що «корупціонери вичікують, що далі буде». За словами прем’єр-міністра, «реакція влади буде лише одна – боротьба».

«Нам вистачить вже тих, які золоті батони купують. Ті, хто купують золоті батони, повинні кришити їх на зоні», – додав Арсеній Яценюк.

Крім того, прем’єр-міністр розповів і про інший спосіб боротьби з корупцією. За його словами, боротися з корупцією допоможе і дерегуляція ведення бізнесу в Україні. Глава уряду пояснив, що чим менше повноважень у чиновників, тим менше у них шансів брати хабарі.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

«Чим простіші правила видачі дозволів, тим менше необхідності займатися хабарництвом і домовленостями», – додав Яценюк.

Прем’єр-міністр розповів, що в зареєстрованому у Верховній Раді України законопроекті пропонується скасувати більшість існуючих дозволів (70 з 143 -х).

Раніше Яценюк прокоментував ситуацію на сході України. За його словами, Росія намагається реалізувати в східних областях план вторгнення в Україну.

Читайте також: