fbpx
Міжнародна економіка

Лавров заявив, що Росія не збирається поставляти Україні дешевий газ

МЗС РФ: закликати Росію постачати дешевий газ Києву – безглуздо.

 Закликати Росію постачати дешевий газ Києву на чотиристоронній зустрічі з врегулювання ситуації на Україні безглуздо. Про це сказав глава МЗС РФ Сергій Лавров, передає УНН.

 Держсекретар США Джон Керрі в понеділок в телефонній розмові з Лавровим запропонував провести найближчим часом переговори за участю РФ, України, США та ЄС. У вівторок Лавров заявив, що Москва готова до розгляду багатостороннього формату переговорів, однак дата зустрічі ще не визначена.

 "Наша позиція така, що ми хочемо зрозуміти, з якими цілями ця зустріч скликається. Якщо закликати Україну в особі тих, хто зараз керує в Києві, до того, щоб вони все-таки подбали про свою країну – так, ми двома руками, двома ногами побіжимо. Але якщо говорити: давайте, сідайте за стіл і давайте їм дешевий газ і інше, то це, напевно, безглуздо", – сказав Лавров журналістам.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

 Лавров нагадав, що Яценюк свого часу заявляв, що вони заклали в бюджет України ціну за газ в 485 доларів – це ціна контракту, який підписувала Тимошенко – лідер партії "Батьківщина", до якої належить і Яценюк. "А зараз говорять, що вони не будуть платити, поки не узгодять з нами ту ціну, яку вони хочуть. Запитань більше, ніж відповідей, але ми готові до діалогу завжди", – сказав Лавров.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За його словами, місце зустрічей і точні терміни поки назвати не можна. "Терміни називалися в квітні десь, але це їх побажання", – зазначив міністр.

 Джерело: УНН

Читайте також: